Imprimă această pagină
Duminică, 07 Ianuarie 2018 21:34

Biserica Grecescu din Drobeta-Turnu-Severin și-a serbat ocrotitorul spiritual

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În duminica de după Botezul Mântuitorului Hristos, în care Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei fiind însoțit de un ales sobor de preoți și diaconi, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul"- Grecescu, fostă catedrală a orașului Drobeta-Turnu-Severin, fiind construită de către boierul Grecescu.

Răspunsurile la strană au fost asigurate de către psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin . În cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a vorbit enoriașilor acestei parohii despre viața și activitatea Sfântului Ioan Botezătorul și i-a transmis arhierești binecuvântări și felicitări părintelui paroh Jan Megan, având în vedere că astăzi, Preacucernicia Sa își serbează ocrotitorul spiritual dar și ziua de naștere.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită și slujba parastasului în cinstea ctitorilor acestei biserici, monument istoric de o însemnătate aleasă pentru orașul de pe malul Dunării, prima catedrală a cetății Severinului.

Foto: Aurel Marian Augustin Gherginescu

 

Citit 6961 ori

Galerie de imagini