Simpozion internaţional pentru prevenirea HIV / SIDA şi a violenţei în familie
Joi, 06 Decembrie 2007 22:32

           PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va participa sâmbătă la deschiderea simpozionului internaţional intitulat „Consolidarea initiaţivelor comunitare de prevenire a HIV /SIDA şi a violenţei în familie” ce se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 decembrie la   Şcoala nr. 2 din Orşova.

          Organizarea acestui simpozion a fost motivată de faptul că sute de mii de copii din România asistă la scene de violenţa fizică între părinţi dar şi de faptul că numărul bolnavilor de HIV/SIDA a crescut în ţara noastră, ajungând ca în 2001 să fie raportate oficial 6.500 de cazuri de infecţie iar tendinţa este de creştere (în România primele cazuri la copii au fost diagnosticate în 1989).

         La organizarea acestui simpozion Şcoala nr. 2 din Orşova are ca parteneri: Episcopia Severinului şi Strehaiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, Casa Corpului Didactic, Organizaţia pentru Caritate Creştin Ortodoxă şi parohia Orşova Sud.

         În prima zi, adică sâmbătă 8 decembrie a.c., vor fi susţinute comunicări cu privire la consolidarea iniţiativelor comunitare de prevenire a HIV / SIDA şi rolul bisericii şi al scolii în prevenirea şi combaterea HIV/SIDA, iar în cea de-a doua zi comunicările vor viza consolidarea iniţiativelor comunitare de prevenire a violenţei în familie. De asemenea, se va evidenţia rolul bisericii şi şcolii în prevenirea şi combaterea violenţei în familie. 

          Duminică, 9 decembrie, simpozionul va fi precedat de săvârşirea Sfintei Liturghii de către PS Episcop Nicodim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la parohia Orşova Sud.

 

            A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.