1 Decembrie - Ziua Naţională a României
Duminică, 02 Decembrie 2007 01:27

         Românii din toată lumea au sărbătorit la 01 Decembrie - Ziua Naţională a României. La Drobeta Turnu Severin, aceasta a fost marcată printr-o slujbă de Tedeum la monumentul eroilor din Parcul Rozelor, săvârşită de un sobor de preoţi, moment ce a fost urmat de depunerea coroanelor de flori şi de un ceremonial militar.

          Ziua Naţională a României la data de 1 Decembrie a fost stabilită în anul 1990, în memoria evenimentului petrecut în anul 1918, la Alba Iulia, când s-a proclamat Unirea Transilvaniei cu România, fiind un simbol al identităţii noastre naţionale. 

           În ziua de 1 Decembrie, în urmă cu 89 de ani, la Alba Iulia, sute de mii de români erau prezenţi pentru a lua parte la proclamarea Marii Uniri. Manifestările de atunci au început cu oficierea Sfintei Liturghii pentru că românii se uneau, în primul rând, în plan spiritual.   

           De menţionat este faptul că episcopul Caransebeşului de atunci, Miron Cristea – viitorul prim patriarh al Bisericii Ortodoxe Române - a rostit o rugăciune deosebită, compusă special cu acest prilej.

 

           A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.