Imprimă această pagină
Joi, 31 Mai 2018 13:23

A avut loc şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 31 mai, începând ora 10.00, s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, pentru perioada 2018-2022.

Lucrările ședinței au avut loc la Centrul Cultural “Sfântul Ioan Gură de Aur” din incinta Hotelului Severin cu sediul în strada Eminescu, Nr. 1, şi au fost prezidate de Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea slujbei Te Deum-ului de către Presfinţitul Părinte Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul şedinţei de constituire a Adunării Eparhiale, Părintele Episcop Nicodim a arătat importanța misiunii desfășurată de organismele deliberative și executive bisericești. În continuare comisiile provizorii de validare au constatat că toți membrii aleși ai Adunării Eparhiale în cele 10 circumscripții electorale bisericești, îndeplinesc condițiile statutare pentru a face parte din acest for deliberativ eparhial și s-a declarat constituită Adunarea Eparhială a Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

De asemenea cei 10 cleri și 20 de mireni au fost repartizați pe comisiile permanente: comisia administrativ-bisericească; comisia culturală şi educaţională; comisia economică, bugetară şi patrimonială; comisia social-filantropică şi comisia organizatorică, juridică și de validare. Membrii Adunării Eparhiale au aprobat și componența Consiliului Eparhial și au fost desemnați delegații, un cleric și doi mireni, ca reprezentanți ai Episcopiei Severinului şi Strehaiei în Adunarea Bisericească Națională.

Membrii forului deliberativ au aprobat și componența Consistoriului Eparhial, precum și reprezentantul Episcopiei Severinului şi Strehaiei ce va fi delegat pentru Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei. Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii.

 

Citit 5219 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2018 15:14

Galerie de imagini