Duminică, 16 Decembrie 2018 21:01

La Palatul Culturii "Teodor Costescu" din Drobeta Turnu Severin a avut loc duminică, 16 decembrie 2018, concertul tradiţional de colinde al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susținut pentru publicul severinean și nu numai, intitulat "Ce vedere minunată!". Evenimentul, desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a adus în faţa publicului corul "Kinonia" instruit și condus de Pr. Iulian Pruiu.

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 00:18

Suita de concerte a corului "Kinonia" a debutat  în data de 12 decembrie la Vînju Mare, iar pe 14 decembrie, sute de mehedinţeni i-au întâmpinat pe Preasfinţitul Părinte Nicodim şi pe membrii corului la concertul susţinut în Strehaia.

Vineri, 14 Decembrie 2018 20:24

În duminica a XXVIII-a după Rusalii, credincioşii din oraşul nostru se vor bucura în duhul rugăciunii de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim, care va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin.

Vineri, 14 Decembrie 2018 12:33

Cu multă emoţie în suflete, persoanele vârstnice de la Centrul de bătrâni “Sfântul Nicolae” din cartierul Gura Văii al municipiului Drobeta Turnu Severin i-au întâmpinat pe membrii corului "Kinonia".

Joi, 13 Decembrie 2018 23:06

„Cred că la noi forme de adicție Biserica poate propune noi forme de postire, iar participării noastră în social-media, un fel de baie de mulțime, îi poate urma după exemplul Mântuitorului retragerea în rugăciune”, a subliniat părintele Pr. Răzvan Ionescu în ceea ce priveşte necesitatea omului contemporan de a lua în calcul şi postirea de Social Media.

Parohul comunităţii ortodoxe române „Sfintele Parascheva şi Genoveva” din Paris a avut amabilitatea de a trata acest subiect într-un editorial scris pentru Basilica.ro, în care a vorbit şi despre riscurile pe care reţelele de socializare le aduc în viaţa oricărui creştin.

Joi, 13 Decembrie 2018 09:01

Seara a colindelor a început apoteotic printr-un minirecital de excepţie susţinut de corul "Vox Dunaris" al Liceului de Artă "I. Şt. Paulian", sub bagheta dirijorală a domnului Profesor Bălă Viorel.

Miercuri, 12 Decembrie 2018 11:44

În preajma Sfintelor Sărbători de iarnă, corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susține o serie de concerte în mai multe localități din Mehedinți, dar și în afara județului, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Cea mai de seamă reprezentație este, ca în fiecare an,concertul susținut pentru publicul severinean și nu numai, pe scena Palatului Culturii Teodor Costescu. Anul acesta spectacolul va avea loc în seara zilei de duminică, 16 decembrie, începând cu orele 18:00.

Marți, 11 Decembrie 2018 21:10

Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți se derulează, vreme de două zile, la Centrul Cultural "Sfântul Ioan Gură de Aur" al Episcopiei. Evenimentul este înregistrat în calendarul activităților educative regionale și interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 21:09

Marţi, 11 decembrie 2018, debutează la Drobeta Turnu Severin, Festivalul de datini și tradiții românești "Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi". Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, se derulează, vreme de două zile, la Centrul Cultural "Sfântul Ioan Gură de Aur" al episcopiei. Evenimentul este înregistrat în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Peste 600 de elevi de la peste 40 de unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi, însoţiţi de profesorii de religie vor susţine diverse programe artistice în fiecare din cele două zile, începând cu ora 15.00.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, copii de toate vârstele, vor interpreta colinde şi vor prezenta scenete având ca subiect tradiţia populară românească şi sărbătoarea Naşterii Domnului. Tinerii colindători vor interpreta și cântări de stea izvorâte din înţelepciunea şi evlavia poporului binecredincios din toate părţile judeţului, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial.Ei vor fi sustinuţi de părinţi şi profesori, dar şi de Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va fi prezent în fiecare după amiază alături de elevi.

Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 20:44

Sâmbătă, 8 decembrie, credincioşii parohiei mehedinţene Godeanu au primit cu bucurie pe ierarhul locului, Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Joi, 06 Decembrie 2018 20:35

În duminica a XXVII-a după Rusalii, credincioşii din oraşul nostru se vor bucura în duhul rugăciunii de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim, care va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin.

Joi, 06 Decembrie 2018 17:28

În data de 6 decembrie Biserica Ortodoxă de pretutindeni prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae. Ca de fiecare dată şi în acest an biserica din parohia Baloteşti a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii sfântului ocrotitor. Sfânta Liturghie din această zi de hram a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, având alături un ales sobor de preoți și diaconi.

Marți, 04 Decembrie 2018 19:15

În data de 6 decembrie Biserica Ortodoxă de pretutindeni prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae. Ca de fiecare dată şi în acest an biserica din parohia Baloteşti va îmbrăca haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii sfântului ocrotitor. Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Marți, 04 Decembrie 2018 10:07

Duminică, 2 decembrie, la ceas de seară, comunitatea credincioșilor din Satu Mare, parohia Stângăceaua, județul Mehedinți, a primit vizita Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim care a săvârșit în biserica cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos urmată de slujba de sfințire a clopotului acestei biserici.

Luni, 03 Decembrie 2018 17:27

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a participat la slujba de sfinţire a Monumentului Marii Uniri săvârşită de Preafericitul Patriarh Daniel, sâmbătă, 1 Decembrie 2018.

Luni, 03 Decembrie 2018 17:09

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea al Ierusalimului și Preafericitul Părinte Daniel al României au concelebrat vineri Sfânta Liturghie la hramul secundar al Catedralei Naționale, dedicat Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul Românilor.

Miercuri, 28 Noiembrie 2018 09:04

Zi de mare sărbătoare şi responsabilitate la Alba Iulia în data de 1 decembrie, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor.

Miercuri, 28 Noiembrie 2018 09:00

În 30 noiembrie, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României vor oficia Sfânta Liturghie, cu ocazia primei prăznuiri a hramului Catedralei Naţionale, sfinţită pe 25 noiembrie 2018.

Marți, 27 Noiembrie 2018 19:11

Marţi, 27 noiembrie, ora 16.00, la Centrul Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur din cadrul Hotelului Severin a avut loc conferinţa preoţească cu tema „Jertfa Mehedinţiului la înfăptuirea Marii Uniri”. Evenimentul face parte dintr-o serie de activităţi ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei dedicate Anului Centenar.

Marți, 27 Noiembrie 2018 12:30

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei" din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Luni, 26 Noiembrie 2018 21:00

Marţi, 27 noiembrie, ora 16.00, la Centrul Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur din cadrul Hotelului Severin va avea loc conferinţa preoţească cu titlul „Jertfa Mehedinţiului la înfăptuirea Marii Uniri” susţinută de dl. Nicuşor Marian Pele-Trăiloiu, directorul Arhivelor Naţionale Mehedinţi.

Duminică, 25 Noiembrie 2018 13:09

Mii de credincioşi din ţară şi diaspora au asistat duminică la un moment istoric pentru România: Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au sfinţit Catedrala Mântuirii Neamului.

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 23:37

Eroii neamului românesc au fost pomeniţi sâmbătă pentru prima dată la Catedrala Naţională, unul din idealurile poporului român care a devenit realitate după aproximativ 130 de ani.

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 15:38

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a adresat ierarhilor români reuniți în ședință solemnă sâmbătă la Reședința Patriarhală din București exprimându-și speranța că „Biserica Ortodoxă Română se va implica în păstrarea unității bisericești și a dreptății”.

Vineri, 23 Noiembrie 2018 15:27

Catedrala Naţională, unul dintre marile proiecte ale României, va fi sfinţită duminică, 25 noiembrie, în contextul celebrării a 100 ani de la Marea Unire din 1918. 

Miercuri, 21 Noiembrie 2018 17:01

Miercuri, 21 noiembrie 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la parohia mehedințeană Crainici, din protopopiatul Baia de Aramă, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți.

Luni, 19 Noiembrie 2018 21:08

În ziua praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică, Preasfinţitul Părinte Nicodim va săvârşit Sfânta Liturghie la biserica cu acest hram din parohia Crainici, protoieria Baia de Aramă.

Luni, 19 Noiembrie 2018 20:58

Marţi, 20 noiembrie, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la sărbătoarea de anul acesta închinată Sfântului Grigorie Decapolitul va lua parte şi arhiereul nostru, Preasfinţitul Nicodim.

Luni, 19 Noiembrie 2018 18:14

Astăzi, 19 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire Cârjei, aflată în protopopiatul Vânju-Mare, județul Mehedinți.

Duminică, 18 Noiembrie 2018 16:16

Duminică, 18 noiembrie, dreptslăvitorii creştini din Drobeta Turnu Severin și împrejurimi au participat în număr mare la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin la slujba duminicală oficiată de către Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei alături de soborul sfântului lăcaş.

Joi, 15 Noiembrie 2018 23:33

Duminică, 18 noiembrie, dreptslăvitorii creştini sunt aşteptaţi la slujba arhierească oficiată la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin de către Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Miercuri, 14 Noiembrie 2018 14:55

Postul Crăciunului este considerat unul dintre posturile mari ale Bisericii Ortodoxe, pe care creştinii îl ţin cu nădejdea unei trăiri adânci a slăvitului praznic al Naşterii Domnului.

Marți, 13 Noiembrie 2018 19:19

Biserica Ortodoxă a prăznuit astăzi 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine.

Luni, 12 Noiembrie 2018 22:54

Biserica Ortodoxă prăznuieşte marţi, 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine.

Duminică, 11 Noiembrie 2018 16:21

Duminică, 11 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Gemeni, protopopiatul Vînju Mare.

Vineri, 09 Noiembrie 2018 12:20

Duminică, 11 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Gemeni, protopopiatul Vînju Mare.

Joi, 08 Noiembrie 2018 17:53

Joi, 08 noiembrie 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, mănăstirea mehedințeană Baia de Aramă și-a serbat hramul.

Joi, 08 Noiembrie 2018 17:49

Joi, 08 noiembrie 2018, au fost binecuvântate lucrările săvârșite la paraclisul parohiei Baia de Aramă, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. 

Miercuri, 07 Noiembrie 2018 08:48

În seara de 8 noiembrie, în Catedrala Episcopală din Dr.Tr.Severin, după slujba vecerniei, Paraclisului Sfântului Nectarie de la Eghina va lua locul obişnuitului Acatist.

Miercuri, 07 Noiembrie 2018 08:47

Joi, 8 noiembrie, Biserica străbună îi serbează pe Arhistrategii puterilor îngereşti, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cunoscuţi în Ortodoxie pentru darurile şi lucrările lor minunate, Arhanghelii ocrotesc multe lăcaşuri de cult, printre care se numără şi mănăstirea Baia de Aramă din Mehedinţi.

Duminică, 04 Noiembrie 2018 15:15

Duminică 4 noiembrie 2018 la Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul din cartierul Crihala a avut loc un eveniment deosebit – sfinţirea picturii care împodobeşte maiestuos sfânta biserică.

Joi, 01 Noiembrie 2018 18:30

Duminică, 4 noiembrie, începând cu ora 8.00, Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul din cartierul Crihala ne cheamă prin glasul Părintelui Paroh Gheorghe Ghinea să fim părtaşi la un eveniment deosebit – sfinţirea picturii care împodobeşte maiestuos sfânta biserică. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie vor fi săvârşite de Preasfinţitul Părinte Nicodim împreună cu soborul de preoţi slujitori ai acestei biserici.


mbl live


mbl youtube