Marți, 02 Ianuarie 2018 02:08

Un nou protosinghel și hirotesii de stareți la Mănăstiri în Episcopia Severinului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica după Naşterea Domnului, una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Mehedinţi, Mănăstirea Gura Motrului a primit pe Întâistătătorul Eparhiei. Cu acest prilej binecredincioşii din părţile locului au participat la rugăciune şi la Sfânta Liturghie săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Alături de chiriarhul locului au  slujit în sobor, preoţi, diaconi şi părintele ieromonah Iacov Rusu la slujbă luând parte și vieţuitorii Sfintei Mănăstiri.

 

După Sfânta Liturghie pentru strădania depusă în ogorul Domnului la Sfânta Mănăstire Gura Motrului, Părintele Ieromonah Iacov Rusu a fost ridicat la rangul de protosinghel și a fost instalat stareț al Sfintei Mănăstiri primind de la Preasfințitul Părinte Nicodim toiagul ca semn de întărire al demnității de stareț.

Tot în duminica aceasta și la Mănăstirile Strehaia, Cîrjei și Cerneți au fost instalate starețe. 

Astfel prin hirotesie în data de 31 decembrie 2017 au fost hirotesii de stareți:

- La Mănăstirea Gura Motrului cu Hramul ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost hirotesit și instalat stareț părintele Protosinghel Iacov Rusu;

- La Mănăstirea Strehaia cu Hramul ”Sfânta Treime” a fost hirotesită și instalată stareță Monahia Teofana Archiudean;

- La Mănăstirea Cîrjei cu Hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost hirotesită și instalată stareță Monahia Anastasia Bărbuță;

- La Mănăstirea Cerneți cu Hramul ”Sfânta Treime și Sfânta Anastasia Romana” a fost hirotesită și instalată stareță monahia Grigoria Murgilă.

Citit 328 ori Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2018 02:20


mbl live


mbl youtube