Imprimă această pagină
Marți, 24 Aprilie 2018 17:18

Simpozionul Patristic organizat de Episcopia Severinului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Organizat sub înaltul patronaj al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, Simpozionul Internațional de Patristică reuşeşte să adune alături 18 profesori de marcă din spaţiul ortodox românesc şi european. Timp de câteva zile, în perioada 23-27 aprilie, la Centrul Cultural “Sfântul Ioan Gură de Aur”din Drobeta Turnu Severin, patrologii vor îmbina cercetarea patristică cu trăirea autentic creştină.

Ideea acestui proiect a aparţinut Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care în calitatea sa de profesor de patrologie la Facultatea de Teologie din Craiova şi-a dorit o întâlnire de suflet cu cercetătorii de patrologie. Prin lucrările simpozionului se dorește revigorarea trăirii creştinismului autentic, în lumina operei didactice a Sfinţilor Părinţi şi Scriitori ai Bisericii noastre.

S-a pus bun început prin săvărșirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar în ziua de 24 aprilie, la ora 10.00, conferențiarii s-au întâlnit la Centrul Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur. Cuvântul de întâmpinare și prima comunicare au revenit Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Simpozionul se desfășoară în mai multe sesiuni pe parcursul a patru zile și reunește nume sonore în cercetarea patristică atât din România, cât și din Europa. Dintre aceștia amintim pe:

Prof. Univ. Dr. Martin Tamcke

Prof. Univ. Dr. Krzysztof Leśniewski

Prof. Univ. Dr. Pablo Argarate

Pr. Prof. Univ. Dr. Nicu Dumitraşcu

Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Pătuleanu

Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Caraza

Prof Univ Dr. Ephrem Aboud Ishac

Conf. Univ. Dr. Ion Marian Croitoru

Conf. Univ. Dr. Marina Kalovopoulou

Conf. Univ. Dr. Nicolaos Xionis

Lect. Univ. Dr. Lucian Colda

Diac. Dr. Victor Yudin

 

Citit 5567 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2018 18:21

Galerie de imagini