Joi, 28 Decembrie 2017 18:29

Episcopia Severinului și-a serbat ocrotitorul spiritual

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marți, 26 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Soborul Maicii Domnului și pe Sfântul Preacuviosul Părintele nostru Nicodim cel Sfințit de la Tismana, Episcopia Severinului și Strehaiei a îmbrăcat straie de sărbătoare, serbându-și ocrotitorul spiritual.

Astfel, la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Înalt Preasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Ortodoxe din Ungaria și locțiitor al Daciei Felix, fiind înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi. Manifestările prilejuite de această mare sărbătoare a mehedințenilor au început încă din seara zilei de 25 decembrie prin oficierea slujbei Vecerniei Mari unită cu Litia. Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către membrii Corului Kinonia, fiind așezate în notație coral-armonică.

În cuvântul de învățătură rostit de Înalt Preasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezentată viața și activitatea Sfântului Preacuvios Părinte Nicodim cel Sfințit de la Tismana, întemeietorul vieții monastice de pe teritoriul țării noastre și despre minunile pe care le-a săvârșit atât în timpul vieții cât și după trecerea sa la cele veșnice. În încheiere, Preasfințitul Părinte Nicodim a ținut să mulțumească ierarhilor prezenți și tuturor celor care au luat parte la aceste minunate activități.

foto: Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

Citit 771 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2017 18:31


mbl live


mbl youtube