Episcopia Severinului si Strehaiei - Articole filtrate după dată: Martie 2018
Duminică, 18 Martie 2018 10:26

Comuniune liturgică la Mănăstirea Cerneți

Sâmbătă, 17 martie 2018, obștea mănăstirii Cerneți s-a bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi, alaturi de soborul sfintei mănăstiri.

Publicat în Știri religioase

În ziua de 15 martie 2018, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit în audiență pe Episcopul Christopher Hill, Președintele Conferinței Bisericilor Europene, pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Emmanuel de Franța, Vicepreședinte, și pe Părintele Heikki Huttunen, Secretar General în cadrul aceleiași instituții.

Publicat în Comuncate de presă

Enoriaşii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin sunt invitaţi să participe duminică, 18 martie la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 17 martie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Cerneţi.

Publicat în Știri religioase

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Mehedinţi, a organizat vineri, 9 martie 2018, la Drobeta Turnu Severin, un ceremonial de comemorare a tuturor luptătorilor anticomunişti din România.

Publicat în Știri religioase

Preasfinţitul Părinte Nicodim va fi prezent şi în duminica a III-a a marelui post la catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare va fi oficiată alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Publicat în Știri religioase

În această sâmbătă, una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Mehedinţi, Mănăstirea Gura Motrului, se găteşte spre a primi pe Întâistătătorul Eparhiei.

Publicat în Știri religioase

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Mehedinţi, organizează pe 9 martie 2018, de la ora 11.00, la Drobeta Turnu Severin, un ceremonial de comemorare a tuturor luptătorilor anticomunişti din România. Ceremonia din ziua prăznuirii celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia Armeniei va avea loc în faţa monumentului din parcul Dragalina, dedicat victimelor comunismului. Un sobor de preoţi, delegați de la Centrul eparhial din municipiu, va oficia slujba parastasului pentru sufletele tuturor mehedinţenilor mutaţi la Domnul, care au trecut prin grele încercări în timpul deportărilor şi strămutărilor de amploare în Câmpia Bărăganului.

Publicat în Știri religioase

Direcția pentru Patrimoniu Istoric și Tursm Cultural, prin Cetatea Medievală a Severinului a organizat miercuri, 07.03.2018, începând cu ora 17:00, un evenimentul de omagiere a “EXCELENTEI FEMININE” din Mehedinti, un eveniment dedicat doamnelor. Cu acest prilej a fost pregătit un număr variat de momente artistice pentru ca doamnele să se simta preţuite.

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 3 martie 2018, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, Cult Ortodox.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube