Olimpiada de religie 2013

b_240_240_16777215_0___pics_invatamant_actiuni_cu_tineretul_olimpiada_de_religie_olimpiada_religie2013.jpg300 de elevi de la clasele a V-a până la a XII-a din judeţul Mehedinţi au participat sâmbătă, 02 martie a.c., la olimpiada de religie. Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu” din Drobeta Turnu Severin. Prezenţa numeroasă a elevilor la această olimpiadă confirmă impactul pozitiv pe care îl are ora de religie asupra elevilor.


Primii clasaţi de la clasele a VII-a a până la a XII-a vor participa la etapa naţională a olimpiadei de religie care se va desfăşura la începutul lunii aprilie la Cluj Napoca.
Concomitent a avut loc şi concursul interdisciplinar de limba şi litaratura română şi religie pentru elevii de gimnaziu intitulat “Cultură şi spiritualitate românească” supranumit şi “Concursul de la Putna” dat fiind faptul că faza naţională se va desfăşura la Mănăstirea Putna. Acest concurs se adresează elevilor din gimnaziu. Concursul a avut ca temă Lumea între sacru şi profan şi se desfăşoară pe două niveluri, la care pot concura elevii de gimnaziu: nivelul claselor V-VI şi nivelul claselor VII-VIII.