Adunarea tinerilor creștin-ortodocși mehedințeni, 2014
Miercuri, 28 Mai 2014 10:44

 

Foto arhivăCu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, mănăstirea mehedinţeană Topolniţa va găzdui duminică, 1 iunie, a V-a ediţie a "Adunării tinerilor creştin-ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei".

 

Evenimentul este organizat de Sectorul Învăţământ şi Tineret al Centrului eparhial, coordonat de Pr. Consilier Ioan Ovidiu Polexă, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, Catedra de Religie.

 

Întâlnirea duhovnicească va debuta cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

 

După slujba euharistică, înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii vor lua parte la tradiționala agapă frățească organizată prin bunăvoința părintelui arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul sfintei mănăstiri.

 

Anul acesta, invitat special este părintele Augustin Dragomir, stareţul mănăstirii Jiana.

 

Vor participa peste 250 de tineri din cuprinsul eparhiei, însoţiţi de preoţii coordonatori sau de profesorii de religie.

 

Manifestarea de spiritualitate îşi propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedinţeni abilităţile de comunicare, sporirea respectului faţă de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea realităților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.