Adunarea tinerilor 2012
Peste 100 de elevi de liceu din Episcopia Severinului şi Strehaiei s-au întânit duminică, 7 octombrie, la mănăstirea Topolniţa, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a ,,Adunării tinerilor creştin-ortodocşi din Mehedinţi”.
 
Mănăstirea Topolniţa este locul unde se desfăşoară această acţiune a Episcopiei, ce se bucură de înalta binecuvântare a Chiriarhului locului, PS Părinte Episcop Nicodim.
Tema de anul acesta „Tinerii în Biserică – rugăciune şi slujire” a fost analizată după ce în prealabil toţi participanţii s-au rugat împreună în timpul Sfintei Liturghii săvârşită de părintele consilier al Sectorului Învăţământ şi Tineret, Ioan Ovidiu Polexă, având alături un sobor de preoţi şi diaconi. 
După acest moment, activitatea a continuat cu discuţii pe grupe şi în plen, acolo unde discuţiile au fost moderate de monahia Emilia Nistoroiu şi psihologul Dora Zaharia, moderatori în cadrul discuţiilor pe grupe fiind profesorii de religie de la şcolile generale şi liceele din Drobeta Turnu Severin. 
În cadrul discuţiilor în plen s-au adus în discuţie câteva elemente fundamentale legate de Sfânta Liturghie şi anume: Sfânta Euharistie este mărturia iubirii divine în lume, ea rămâne în centrul vieţii Bisericii, modelul trăirii creştine fiind prima comunitate de la Ierusalim, aoclo unde împărtăşirea continuă cu Trupul şi cu Sângele Domnului constituia ,,centrul vieţii creştine”. Sfânta Euharistie este aceeaşi cu jertfa de pe Golgota, cu deosebirea că acum se săvârşeşte în fiecare zi, una fiind sângeroasă iar cealaltă nesângeroasă. Prin Sfânta Euharistie se realizează comuniunea deplină cu Sfânta Treime, fiind absolut necesară pentru mântuire. Prin Euharistie viaţa Bisericii în Hristos este realizată pe deplin, căci Sfânta Euharistie reuneşte pe toţi credincioşii în jurul unui singur Sfânt Potir.