Adunarea tinerilor 2011
Mănăstirea Topolniţa din judeţul Mehedinţi a găzduit astăzi ce-a de-a II-a ediţie a Adunării Tinerilor creştin-ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei.
Manifestarea cultural-religioasă a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfinţitul Nicodim Episcopul Severinului şi Strehaiei alături de un sobor important de preoţi şi diaconi. Invitaţi speciali la acestă acţiune au fost prof. Dimitrie Tselengidis de la Facultatea de Teologie din Tesalonic şi pr.prof. Gheorghe Metallinos de la Facultatea de Teologie din Atena. Cei doi profesori din Grecia au susţinut referatele "Premise ale vieţii sfânt-duhovniceşti" şi " Relaţiile dintre tineri în Ortodoxie şi educaţia lor în lumina credinţei ortodoxe
Aproximativ 250 de elevi de la liceele mehedinţene au participat la Adunarea Tinerilor Creştin- Ortodocşi, eveniment organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, şi cu sprijinul Mănăstirii Topolniţa.
Tema de anul acesta a manifestării de spiritualitate s-a intitulat: „TINEREŢE ŞI IUBIRE ÎN ORTODOXIE ”, moderatoarea fiind monahia Siluana Vlad de la Mănăstirea Sfântul Siluan Athonitul din Iaşi.
Manifestarea de spiritualitate îşi propune să le dezvolte elevilor abilităţile de comunicare, sporirea respectului faţă de părinţi şi faţă de familie. La final, P.S. Părinte Episcop Nicodim şi-a exprimat dorinţa ca acest eveniment să devină o tradiţie şi numărul participanţilor să crească de la un an la altul.