Actiuni cu tineretul
Adunarea tinerilor creștin-ortodocși mehedințeni, 2014
Miercuri, 28 Mai 2014 10:44

 

Citeşte mai mult...Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, mănăstirea mehedinţeană Topolniţa va găzdui duminică, 1 iunie, a V-a ediţie a "Adunării tinerilor creştin-ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei".

 
Citeşte mai mult...
 
Olimpiada de religie 2013

Citeşte mai mult...300 de elevi de la clasele a V-a până la a XII-a din judeţul Mehedinţi au participat sâmbătă, 02 martie a.c., la olimpiada de religie. Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu” din Drobeta Turnu Severin. Prezenţa numeroasă a elevilor la această olimpiadă confirmă impactul pozitiv pe care îl are ora de religie asupra elevilor.

Citeşte mai mult...
 
Adunarea tinerilor 2012
Peste 100 de elevi de liceu din Episcopia Severinului şi Strehaiei s-au întânit duminică, 7 octombrie, la mănăstirea Topolniţa, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a ,,Adunării tinerilor creştin-ortodocşi din Mehedinţi”.
Citeşte mai mult...
 
Adunarea tinerilor 2011
Mănăstirea Topolniţa din judeţul Mehedinţi a găzduit astăzi ce-a de-a II-a ediţie a Adunării Tinerilor creştin-ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei.
Citeşte mai mult...
 
Concurs Ucenicii Credintei - 26 mai 2012
 
 
Citeşte mai mult...
 
Proiectul Hristos in Scoala
În cadrul proiectului ,,Hristos în şcoală” încheiat între Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, prin Catedra de Religie, marţi, 16 octombrie, începând cu ora 11.00, la Şcoala din localitatea Cerneţi se va desfăşura acţiunea ,,Sfinţii, ocrotitori ai copiilor”.
Citeşte mai mult...
 
Festival de Toaca Victoria Brasov
Citeşte mai mult...A doua săptămână a lunii iulie din fiecare an este aşteptată cu nerăbdare de tinerii creştini din diferite părţi ale ţării, pentru a poposi împreună cu părinţii şi cu preoţii parohi la Festivalul de toacă de la Victoria, intitulat "Cântecul care zideşte". An de an, la Victoria participă aproximativ 100 de copii, printre ei şi câţiva din Ucraina, Bulgaria şi Serbia.
Citeşte mai mult...
 
Elevii merituoși la disciplina Religie au fost premiati
Citeşte mai mult...Episcopia Severinului și Strehaiei i-a premiat luni, 18 iunie, pe elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile școlare desfășurate în cadrul Catedrei de Religie.
Astfel, începând cu ora 19.00, după terminarea slujbei de seară la Catedrala Episcopală din Dr.Tr.Severin, elevii şi profesorii lor îndrumători au venit în lăcaşul Domnului spre a primi diplome de merit pentru munca depusă şi rezultatele obţinute la concursurile de competenţe religioase.
Citeşte mai mult...
 
Scoala altfel
Un grup de copii de la Şcoala cu clasele I-VIII Prunişor, însoţiţi de Prof. Valentina Cilibia, au vizitat luni, 2 aprilie, postul de radio „Lumina” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.
Citeşte mai mult...
 
Olimpiada de religie
Citeşte mai mult...Pe 10 martie 2012, în ajunul Duminicii Sfântului Grigorie Palama, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.14 din Drobeta Turnu Severin a fost organizată Olimpiada de Religie pentru Cultul Ortodox, faza judeţeană.
Citeşte mai mult...
 
Consfătuirea profesorilor de Religie din judeţul Mehedinţi
Profesorii de religie din Mehedinţi s-au întâlnit în data de 10 septembrie, de la ora 11:00, în Sala Nestor Vornicescu a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, pentru a discuta despre ora de religie, acum la început de an şcolar.
Citeşte mai mult...
 
PF Daniel a deschis lucrările Consfătuirii naţionale anuale a inspectorilor de religie
La Mănăstirea „Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus” a început astăzi, 6 septembrie, Consfătuirea naţională anuală a inspectorilor de Religie din Patriarhia Română. Timp de două zile, participanţii discută aspecte legate de începutul şi structura anului şcolar 2010-2011, de statutul orei de religie, precum şi de prezentarea auxiliarelor didactice nou-apărute. De asemenea, se va face şi evaluarea rezultatelor obţinute în anul şcolar precedent.
Citeşte mai mult...
 
Consfătuirea cadrelor didactice care predau disciplina Religie în jud. Mehedinţi
In data de  11 septembrie 2009, în sala Naetor Vornicescu a Eparhiei Severinului şi Strehaiei a avut loc consfătuirea cadrelor didactice care predau disciplina Religie Ortodoxă în judeţul Mehedinţi.
Citeşte mai mult...
 
Numire noua la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei
Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, în baza art. 105 alin.1 şi 2 din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu numirea personalului bisericesc de conducere de la eparhii l-a numit în funcţia de Consilier al Sectorului de Învăţământ şi activităţi cu tineretul  pe părintele profesor, arhidiacon Ioan Ovidiu Polexă, prin emiterea deciziei chiriarhale cu nr. 514-A/2008.
Citeşte mai mult...
 
Sf. Ioan Gura de Aur
In data de 10 aprilie 2008, ora 17.00, în Sala ,,Nestor Vornicescu” a Centrului nostru Eparhial se va desfăşura ediţia a IV-a a ,,Festivalului oratoric Sf. Ioan Gură de Aur” la care participă elevii de liceu, împărţiţi pe grupe de vârstă, promovându-se astfel implicarea lor activă în viaţa Bisericii şi îmbunătăţindu-se capacitatea lor de comunicare şi de dezvoltare a culturii generale.
Citeşte mai mult...
 
Nu vrem liceu fara Dumnezeu
Într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române, Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române atrage atenţia asupra pericolului scoaterii religiei de la liceu. Şi tot pe site-ul oficial al Patriarhiei Române – www.patriarhia.ro– există o campanie a Patriarhei Române, numită ,,Nu vrem  liceu fără Dumnezeu!”, pentru susţinerea religiei în şcoală.
Citeşte mai mult...