Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
2017 – Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului
Luni, 06 Noiembrie 2017 15:25

Citeşte mai mult...Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Citeşte mai mult...
 
DIFERIŢI ÎN CREDINŢĂ, DAR PAŞNICI ÎN CONVIEŢUIRE Ortodocşi şi luterani în Transilvania
Luni, 06 Noiembrie 2017 12:38

Citeşte mai mult...Aniversarea, la 31 octombrie 2017, a 500 de ani de la începuturile Reformei Protestante s-a încheiat cu un apel la iertare reciprocă, între catolici şi protestanţi, pentru denigrarea reciprocă de-a lungul secolelor, după cum se vede în Comunicatul comun al Federaţiei Mondiale a Luteranilor şi al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, din 31 octombrie 2017.

Citeşte mai mult...
 
Bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni
Luni, 06 Noiembrie 2017 09:21

Citeşte mai mult...Prilej de bucurie duhovnicească a fost pentru credincioșii severineni în Duminica a XXII după Rusalii. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată în Catedrala Episcopală de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Citeşte mai mult...
 
Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji la Catedrala Episcopală
Joi, 02 Noiembrie 2017 13:25

Citeşte mai mult...Duminica a XXII-a după Rusalii va fi un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur va fi oficiată în Catedrala Episcopală de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale. În cadrul slujbei euharistice va avea loc hirotonia întru diacon a tânărului Coliţă Daniel.

Citeşte mai mult...
 
Prezenţă arhierească la hramul Mănăstirii Cerneţi
Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 10:39

Citeşte mai mult...Duminică, 29 octombrie, când Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Anastasia Romana, mănăstirea mehedinţeană Cerneţi îşi va sărbători hramul. Este cel de-al doilea hram al sfântului aşezământ monahal, după „Sfânta Treime“.

Citeşte mai mult...
 
Corul Kinonia - Concert aniversar dedicat zilei de naștere a M.S. Regele Mihai
Joi, 26 Octombrie 2017 11:34

Citeşte mai mult...

La invitaţia Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – A.N.R.M., filiala Mehedinţi, miercuri, 25 octombire, la orele 19.00, în sala Virgil Ogăşanu a Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, a avut loc un concert oferit de Corul "Kinonia" al Episcopei Severinului si Strehaiei, cu ocazia implinirii vârstei de 96 de ani de către M.S. Regele Mihai I. Repertoriul coral a fost unul variat, pretabil evenimentului aniversar de excepţie.

Citeşte mai mult...
 
Ierarhul mehedinţenilor la hramul Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Reşiţa.
Luni, 06 Noiembrie 2017 13:47

Citeşte mai mult...Miercuri, 8 noiembrie, Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei împreună cu Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, vor participa la Hramul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Reşiţa. În biserica parohială, ierarhii vor fi înconjuraţi de un sobor de preoți și diaconi.

Citeşte mai mult...
 
Un simbol al credinţei românilor din Europa Occidentală – Catedrala mitropolitană din Paris –
Luni, 06 Noiembrie 2017 12:31

Citeşte mai mult...Comunitatea ortodoxă română din Paris, din Franța și din Europa Occidentală, în centrul căreia s-a aflat întotdeauna Biserica română din Paris, Catedrala mitropolitană „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”, sărbătorește anul acesta 125 ani de la sfințirea acestei biserici de către Episcopul Inochentie Ploieșteanul, în anul 1892.

Citeşte mai mult...
 
Apel la rugăciune pentru victimele atacului terorist de la New York
Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017 12:29

Citeşte mai mult...Văzând cu îngrijorare că tot mai mulţi oameni nevinovaţi cad victime ale atacurilor teroriste fanatice, este necesar să înmulţim rugăciunile pentru încetarea urii şi a violenţei care produc panică şi nesiguranţă în societate.
Să ne rugăm lui Dumnezeu mai ales în aceste zile de sâmbătă şi duminică (4 şi 5 noiembrie a.c.) pentru odihna sufletelor celor decedaţi în atacul terorist de la New York, pentru vindecarea celor răniţi şi pentru consolarea familiilor acestora.

Citeşte mai mult...
 
Proiectul interdisciplinar - Vladislav I Vlaicu domnitorul Ţării Româneşti 1364–1377. 640 ani redescoperirea unei personalităţi
Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 11:36

Citeşte mai mult...În perioada 28 octombrie - 16 noiembrie 2017, se va desfăşura Proiectul interdisciplinar: Educaţie - tradiţie - istorie – religie - arhitectură – arte: Vladislav I Vlaicu domnitorul Ţării Româneşti 1364–1377. 640 ani  redescoperirea unei personalităţi - Proiect pentru copii.

Citeşte mai mult...
 
Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României, către pelerinii veniţi la hramul Catedralei Patriarhale, sărăbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (24-29 octombrie 2017)
Joi, 26 Octombrie 2017 21:31

Citeşte mai mult...Pelerinajul – prilej de rugăciune și comemorare a apărătorilor și mărturisitorilor credinței ortodoxe în timpul comunismului

Iubiți pelerini,

De fiecare dată când plecăm într-un pelerinaj pentru a ne închina în catedrale, mănăstiri sau biserici care adăpostesc adeseori sfinte moaște, ne rugăm stăruitor sfinților pentru a ne călăuzi drumul și încercăm să ne asemănăm cât mai mult acestora prin gândurile și faptele noastre bune.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă - 25.10.2017
Miercuri, 25 Octombrie 2017 12:50

Citeşte mai mult...Majestății Sale,

Regelui MIHAI I al României

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 3 din 3