Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Lansare de carte pentru copii la Cetatea Medievală
Joi, 07 Decembrie 2017 10:22

Citeşte mai mult...Primaria Municipiului Drobeta Turnu Severin împreună cu Direcția de patrimoniu istoric, și turism cultural au organizat, miercuri, 6 decembire, la Cetatea Medievală a Severinului un eveniment caritabil intitulat "BUCURII PENTRU COPII" în cadrul căruia a avut loc lansarea cărților de poezii pentru copii BUCĂȚI DE POVESTE și ANIMĂLUȚE ale doamnei Eugenia Rada Ioniță.

Citeşte mai mult...
 
Catedrala Episcopală din Deva şi-a sărbătorit ocrotitorul
Miercuri, 06 Decembrie 2017 12:54

Citeşte mai mult...Astăzi, 6 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Catedrala Episcopală din Deva îşi sărbătoreşte hramul.

Citeşte mai mult...
 
Comuniune fraternă şi coresponsabilitate misionară
Luni, 04 Decembrie 2017 23:00

Citeşte mai mult...

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Şedinţă solemnă cu participarea Întâistătătorilor şi delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, Moscova, 2 decembrie 2017:

Citeşte mai mult...
 
Cercurile pedagogice la disciplina religie
Luni, 04 Decembrie 2017 11:02

Citeşte mai mult...Cercuri pedagogice la disciplina Religie, pentru semestrul I din anul şcolar 2017 – 2018 la clasele de gimnaziu şi de liceu, se desfăşoară în Eparhia Severinului şi Strehaiei în zilele de 7 şi 8 decembrie. Profesorii de religie care predau la gimnaziu se vor întâlni începând cu ora 09.00, la Şcoala Gimnazială Vînju Mare, urmând ca vineri, 8 decembrie, Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin să găzduiască, tot de la ora 09.00, întâlnirea cadrelor didactice ce predau religia la liceu.

Citeşte mai mult...
 
Întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României
Luni, 04 Decembrie 2017 10:40

Citeşte mai mult...Duminică, 3 decembrie 2017, a avut loc întrevederea dintre Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința „Danilovski” și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Citeşte mai mult...
 
Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji duminică la Catedrala din Severin
Joi, 30 Noiembrie 2017 20:24

 

Citeşte mai mult...Duminică, 3 decembrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sf.M.Mc.Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul va avea alături soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei. Răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

Citeşte mai mult...
 
Drobeta Turnu Severin în haine de sărbătoare de Ziua Națională a României
Marţi, 28 Noiembrie 2017 18:42

Citeşte mai mult...Românii de pretutindeni sărbătoresc Vineri, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate o mulţime de evenimente dedicate sărbătorii. Manifestările organizate la Drobeta Turnu Severin debutează la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie.

Citeşte mai mult...
 
Slujbă de pomenire pentru Regele Mihai I al României
Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:17

Citeşte mai mult...

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru Regele Mihai I al României. Slujba de pomenire a avut loc după Slujba Sfintei Liturghii și a fost oficiată de soborul Sfintei Catedrale. La finalul Slujbei de pomenire au răsunat toate cele 7 clopote ale Catedralei.

Citeşte mai mult...
 
Regele Mihai a trecut la cele veșnice
Marţi, 05 Decembrie 2017 14:43

Citeşte mai mult...Casa Regală a României a anunțat că Majestatea Sa Regele Mihai I al României a trecut la cele veșnice marți, 5 Decembrie 2017 la ora 13:00.

Citeşte mai mult...
 
Întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României
Luni, 04 Decembrie 2017 22:55

Citeşte mai mult...Astăzi, 3 decembrie 2017, a avut loc întrevederea dintre Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința „Danilovski” și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Citeşte mai mult...
 
Ierarhul nostru participă la hramul Catedralei Episcopale din Deva
Luni, 04 Decembrie 2017 10:51

Citeşte mai mult...Miercuri, 6 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Catedrala Episcopală din Deva îşi sărbătoreşte hramul.

Citeşte mai mult...
 
1 Decembrie - Corul Kinonia a concertat alături de orchestra Lăutarii Mehedințiului
Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 14:14

Citeşte mai mult...Decembrie, Ziua Națională a României, a fost sărbătorită și în Drobeta Turnu Severin printr-un eveniment cultural organizat de Primăria orașului şi Palatul Culturii pe scena din zona de promenadă Crișan.

Citeşte mai mult...
 
P.S. Nicodim a participat la festivitatea de înmânare a premiilor pentru performanțele obținute la competițiile sportive a elevlori Școlii de Perfecționare a Personalului Poliției de Frontieră
Miercuri, 29 Noiembrie 2017 11:44

Citeşte mai mult...Azi, 29 noiembrie 2017, Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a participat la ceremonia de înmânare a premiilor pentru performanțele obținute la competițiile sportive, de către elevii Școlii de Perfecționare a Personalului  Poliției de Frontieră din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră.

Citeşte mai mult...
 
Biserica Sfântul Apostol Andrei din cartierul Aluniș își serbează ocrotitorul
Marţi, 28 Noiembrie 2017 18:13

Citeşte mai mult...

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 4