Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Monahul Dimitrie de la Mănăstirea Vodița a fost prohodit
Luni, 31 Iulie 2017 20:51

Citeşte mai mult...În ziua de 29 iulie, a trecut la Domnul monahul Dimitrie Nicolăescu de la Mănăstirea Vodiţa. Om cu inimă de muntean blând, smerit şi cu frică de Dumnezeu a venit pe lume în comuna Godeanu din judeţul Mehedinţi, în Anul Domnului 1932, pe 26 ale lunii august.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă: BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ PLĂTEȘTE TAXE ŞI IMPOZITE
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 18:23

Citeşte mai mult...În urma reapariției în spațiul public a insinuării că Biserica Ortodoxă Română nu plătește impozite către stat și a discuției referitoare la o nouă formulă de impozitare a cultelor religioase din România, Patriarhia Română face următoarele necesare precizări:

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă: Îndemn la rugăciune, disciplină şi unitate bisericească
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 16:50

Citeşte mai mult...În zilele de 27 şi 28 iulie 2017 a avut loc la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti o şedinţă de lucru a Comisiei pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul României. Au fost studiate prevederile statutare şi regulamentare privind disciplina clerului de toate gradele: diaconi, preoți şi episcopi. 

Citeşte mai mult...
 
Credincioşii Catedralei Episcopale se vor bucura, duminică, de prezenţa Preasfinţitului Nicodim
Miercuri, 26 Iulie 2017 23:25

Citeşte mai mult...Duminică, 30 iulie 2017, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu-Severin alaturi de soborul Sfintei Catedrale.

Citeşte mai mult...
 
Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Pantocrator din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului
Vineri, 21 Iulie 2017 09:09

Citeşte mai mult...Sâmbătă, 22 iulie 2017, Presfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va participa la hramul Mănăstirii Pantocrator din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, aflată sub ocrotirea Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena.

Citeşte mai mult...
 
Întăistătătorul Eparhiei la hramul bisericii Schitul de Sus
Joi, 20 Iulie 2017 06:42

Citeşte mai mult...Binecredincioşii creştini mehedinţeni sunt aşteptaţi să participe joi, 20 iulie,  la hramul bisericii Schitul de Sus. Aşezată sub patronajul spiritual al Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, lăcaşul de închinare va aduna în juru-i mulţime de pelerini veniţi de prin toate părţile judeţului în ziua praznicului slăvitului proroc.Slujba va fi săvârşită de Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi.

Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Marţi, 18 Iulie 2017 13:59

Citeşte mai mult...Urmare solicitării Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent „în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare şi regulamentare referitoare la cercetarea şi judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preşedintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 şi 28 iulie 2017 şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august 2017.

Citeşte mai mult...
 
Monahul Dimitrie Nicolăescu a trecut la Domnul
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 17:57

Citeşte mai mult...Nu cu mult timp în urmă, în ziua de 29 iulie, a trecut la Domnul monahul Dimitrie Nicolăescu de la Mănăstirea Vodiţa.
Om cu inimă de muntean blând, smerit şi cu frică de Dumnezeu a venit pe lume în comuna Godeanu din judeţul Mehedinţi, în Anul Domnului 1932, pe 26 ale lunii august.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă: Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 17:10

Citeşte mai mult...Urmare a publicării în ediţia on-line a Ziarului de Cluj (www.ziardecluj.ro) din data de 23 iunie 2017 a unei înregistrări audio potrivit căreia preotul Cristian-Dorin Pomohaci, paroh al Parohiei Ortodoxe Moşuni, Protopopiatul Târgu-Mureş, a făcut propuneri unui minor în vârstă de 17 ani, pe nume Flaviu, de a întreţine relaţii sexuale în schimbul unei sume de bani, preotul Cristian-Dorin Pomohaci a fost convocat la Centrul eparhial, în data de 26 iunie 2017, pentru a oferi explicaţii în privinţa acestei situaţii revoltătoare care a devenit subiect major în dezbaterile publice din spațiul mediatic național și care a afectat imaginea instituției Bisericii.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă: Slujbă de pomenire pentru Părintele Patriarh Teoctist
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 16:46

Citeşte mai mult...Sâmbătă, 29 iulie 2017, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală, de la orele 11.00, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, va săvârşi o slujbă de pomenire pentru fericitul întru adormire Părintele Patriarh Teoctist, la împlinirea a zece ani de la trecerea sa la cele veşnice (30 iulie 2007).

Citeşte mai mult...
 
Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova, la ceas de praznic
Vineri, 21 Iulie 2017 09:12

Citeşte mai mult...În fiecare an, pe data de 25 iulie, Biserica noastră prăznuieşte Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. Este o zi specială şi pentru Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova, care îşi sărbătoreşte ocrotitoarea.

Citeşte mai mult...
 
Preasfințitul Nicodim va sluji duminică în Arhiepisopia Sucevei și Rădăuților
Joi, 20 Iulie 2017 12:58

Citeşte mai mult...Dând curs invitației Înaltpreasfințitului Pimen, Arhepiscop al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Nicodim va participa la hirotonia în slujirea de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, ales de Sfântul Sinod în data de 4 iulie 2017.

Citeşte mai mult...
 
Procesiune tradiţională cu icoana Sfântului Ilie
Miercuri, 19 Iulie 2017 09:15

Citeşte mai mult...Joi, 20 iulie 2017, Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin își serbează hramul. Programul liturgic va începe în ajunul prăznuirii Sfântului Ilie Tesviteanul, în seara zilei de miercuri, 19 iulie, ora 19.00, cu slujba Vecerniei cu litie. Slujba va fi urmată la orele 20.00 de tradiționala procesiune cu icoana Sfântului Ilie pe traseul: Str.Danubius, Str.Păcii, Str.Crişan, Str.M.Kogălniceanu, biserica Sfântul Ilie.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 2