Episcopia Severinului și Strehaiei - Joi, 28 Decembrie 2017

În prima zi a anului, în toate bisericile ortodoxe se va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. Ca formă, aceasta provine din Liturghia Antiohiană, pe care Sfântul Vasile cel Mare a rescris-o în a doua jumătate a secolului al IV-lea. La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin slujba va fi săvârşită de ierarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, împreună cu întregul sobor de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş de cult.

Publicat în Stiri religioase
Joi, 28 Decembrie 2017 18:51

Rugăciune la trecerea dintre ani

În noaptea dintre ani, în toate lăcaşurile de rugăciune ale Bisericii Ortodoxe Române se va săvârşi o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

Publicat în Stiri religioase

În Duminica după Naşterea Domnului, una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Mehedinţi, Mănăstirea Gura Motrului, se găteşte spre a primi pe Întâistătătorul Eparhiei.

Publicat în Stiri religioase

Marți, 26 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Soborul Maicii Domnului și pe Sfântul Preacuviosul Părintele nostru Nicodim cel Sfințit de la Tismana, Episcopia Severinului și Strehaiei a îmbrăcat straie de sărbătoare, serbându-și ocrotitorul spiritual.

Publicat în Stiri religioase

În această zi binecuvântată de Dumnezeu, în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a născut în ieslea sărăcăcioasă din Betleemul Iudeii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin, înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile date la strană au fost asigurate de cele două grupe ale catedralei.

Publicat în Stiri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Decembrie 2017 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube