Marți, 02 Ianuarie 2018 02:08

Un nou protosinghel și hirotesii de stareți la Mănăstiri în Episcopia Severinului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica după Naşterea Domnului, una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Mehedinţi, Mănăstirea Gura Motrului a primit pe Întâistătătorul Eparhiei. Cu acest prilej binecredincioşii din părţile locului au participat la Sfânta Liturghie, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Alături de chiriarhul locului au slujit în sobor preoţi şi diaconi, la slujbă luând parte și vieţuitorii Sfintei Mănăstiri.

 

După Sfânta Liturghie pentru strădania depusă în ogorul Domnului la Sfânta Mănăstire Gura Motrului, Părintele Ieromonah Iacov Rusu a fost ridicat la rangul de protosinghel și a fost instalat stareț al Sfintei Mănăstiri primind de la Preasfințitul Părinte Nicodim toiagul ca semn de întărire al demnității de stareț.

Tot în duminica aceasta și pentru Mănăstirile Strehaia, Cîrjei și Cerneți au fost hirotesite starețe.

- La Mănăstirea Strehaia cu Hramul ”Sfânta Treime” a fost hirotesită stareță Monahia Teofana Archiudean;

- La Mănăstirea Cîrjei cu Hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost hirotesită stareță Monahia Anastasia Bărbuță;

- La Mănăstirea Cerneți cu Hramul ”Sfânta Treime și Sfânta Anastasia Romana” a fost hirotesită stareță monahia Grigoria Murgilă.

Citit 6587 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 23:32


mbl live


mbl youtube