Sâmbătă, 26 Mai 2018 18:08

Ruga orșoveană a ajuns la a IX-a ediție

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 27 mai, orşovenii vor participa în număr mare la evenimentele cultural-artistice şi religioase, organizate de Parohia “Sfântul Nicolae” din municipiul Orşova, sub genericul “Ruga Orşoveană”. Manifestările sunt prilejuite de prăznuirea „Pogorârii Duhului Sfânt” (Rusaliile) şi „Sfintei Treimi”. Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh a fost odinioară şi tradiţionala zi a oraşului, zi ce a fost brusc întreruptă în anul 1951, când au început dislocările în Bărăgan.

În primii ani, manifestarea cultural-artistică şi religioasă s-a desfăşurat într-un cadru mai restrâns, doar în incinta bisericii, însă de la un an la altul a prins noi valenţe. Curtea sfântului lăcaş de închinare a devenit, astfel, locul în care se întâlnesc sute de orşoveni pentru a se bucura la sărbătoarea comunităţii.

În cursul dimineţii se va săvârşi Sfânta Liturghie din Duminica Rusaliilor, iar începând cu orele 18.00, va avea loc deschiderea oficială a „Rugii Orşovene”, ediția a IX-a, 2018, prin cuvântul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, urmat de cuvântul oficialităților. Programul va continua cu diverse activităţi cultural-artistice.

 

Citit 5358 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 19:01


mbl live


mbl youtube