Sâmbătă, 17 Februarie 2018 16:05

Parohia mehedințeană Obârșia-Cloșani și-a serbat ocrotitorul spiritual - Sf. Teodor Tiron

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 17 februarie 2018, Parohia ,,Sf. Teodor Tiron" din localitatea Obârșia-Cloșani, protopopiatul Baia de Aramă, județul Mehedinți și-a serbat ocrotitorul spiritual. Acest moment a fost marcat prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată fiind de către Preasfințitul Părinte Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a transmis comunității parohiale arhierești binecuvântări, vorbindu-le despre viața și activitatea Sfântului Teodor Tiron și despre rolul rugăciunii și al postului din această perioadă.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marian Bona a mulţumit Preasfinţitului Părinte Nicodim pentru bucuria duhovnicească prilejuită de vizita pastorală, încredinţându-l de dragostea şi preţuirea comunităţii pe care o păstoreşte cu vrednicie.

Biserica din comuna Obârşia Cloşani este construită pe locul unei vechi biserici de lemn. Zidirea sfântului lăcaş s-a început în anul 1936, fiind sfinţit în anul 1946 de către Episcopul Atanasie al Râmnicului. Pictura bisericii a fost executată de Gheorghe Bărbulescu Tismana şi Matei Şuţea din Peştişani.

Legat de aceste meleaguri este şi numele lui Tudor Vladimirescu, cel care a fost vătaf al plaiurilor Cloşanilor, aşa cum aminteşte pisania noii biserici.

 

Foto: Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

 

Citit 6077 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2018 19:18


mbl live


mbl youtube