Luni, 19 Noiembrie 2018 18:14

Nou preot slujitor la Mănăstirea Cârjei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 19 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire Cârjei, aflată în protopopiatul Vânju-Mare, județul Mehedinți.

Cu prilejul acestei slujiri arhierești, credincioșii care au participat la slujbă s-au putut bucura atât de prezența Preasfințitului Nicodim în mijlocul lor, dar și de hirotonia tânărului diacon Cîtu Sever-Mihai, chemat la Sfânta Taină a hirononiei pe seama Mănăstirii Cârjei. 

Răspunsurile la strană au fost date de către psalți ai Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin.

A fost săvârșită și slujba parastasului pentru monahia Anastasia, stareță a acestei sfinte mănăstiri, care în urma cu două luni a trecut la cele veșnice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a binecuvântat pe cei prezenți printr-un frumos cuvânt de învățătură, iar tânărului preot i-a urat mult spor în noua sa activitate pastorală. În cuvântul de mulțumire, atenţia Preacucernicul Părinte Cîtu Sever-Mihai a fost îndreptată atât către Preasfințitului Părinte Nicodim, pe care l-a asigurat că va lucra cu conștiinciozitate poruncile lui Dumnezeu și mereu o să țină candela rugăciunii aprinsă, cât şi către toţi cei care i-au fost alături.

 

Foto: Marian Gherghinescu. 

Citit 6748 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 22:17


mbl live


mbl youtube