Imprimă această pagină
Joi, 26 Iulie 2018 16:40

A fost sfințită o troiță ridicată în memoria victimelor deportărilor în Bărăgan

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi 26 iulie 2018 comunitatea credincioșilor parohiei Chilia din Episcopia Severinului și Strehaiei a primit vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a sfințit o troiță amplasată în curtea bisericii din satul Chilia.

 

Troița a fost ridicată de doctorul cardiolog Jenică Roateși și fratele său profesorul Mișu Roateși în memoria victimelor deportărilor în Bărăgan dintre anii 1951-1956 dar și ca recunoștință părinților Jenică și Aurelia Roateși și bunicilor Aurica și Stefan Pândici.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei alături de părintele vicar eparhial Mihai Zorilă, părintele consilier Adrian Olarean și Dorin Babalîc preotul satului Chilia răspunsurile la strana fiind date de protopsalți ai Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

După slujba de sfințire a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru victimele deportărilor în Bărăgan din satul Chilia.

La eveniment au participat și Octavian Tuțu subprefectul județului Mehedinți și primarul localității Devesel Drocan Fabian, care au mărturisit că este un moment încărcat de emoție. Și doctorul Grigore Drăghia fost deportat împreună cu familia sa în Bărăgan în perioada 1951-1956 a participat la acest eveniment dat fiind faptul că multe dintre familiile deportate în Bărăgan din satul Chilia i-au fost vecini și colegi de suferință în acea perioadă de tristă amintire.

Imagine foto-video: Pr. Marian Alin Gigină

Citit 7059 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 17:49

Media

Galerie de imagini